Over DEV Barendrecht

DEV Barendrecht is opgericht in 2016 als eenmalig projectkoor, voor het Bouwfonds van de Hersteld Hervormde Gemeente in Barendrecht. Na een succesvolle afronding van dit project is het koor doorgegaan met een beperkte groep enthousiaste zangers. Deze zangers hebben aan een aantal bijzondere en mooie uitvoeringen mogen meewerken, waarvan we met name de Eindejaars Doelenconcerten willen onderstrepen. Ook andere uitvoeringen en bijdrages aan concerten in bijvoorbeeld de St. Maartenskerk van Zaltbommel maken altijd weer een diepe indruk. Na de projectkoor periode is DEV Barendrecht nu een vereniging met een bestuur, statuten en leden geworden.

Vanaf het begin is Joost van Belzen de enthousiaste en bevlogen dirigent. Met zijn eigen stijl van communiceren en dirigeren weet hij elke keer weer opnieuw de leden te enthousiasmeren en een fijne repetitieavond of uitvoering te bezorgen.

De repetitieavonden vinden plaats in de Triomfatorkerk te Barendrecht. In de kerk zijn mooie instrumenten, zoals een prachtig orgel en piano, waarvan het koor gebruik maakt. Jaarlijks werkt het koor mee aan een aantal uitvoeringen. De repetitieavonden zijn, op een enkele uitzondering na, op vrijdagavond eens per 3 of per 4 weken van 20.00 uur tot 2200 uur. Deze avonden verlopen in een ongedwongen sfeer. Tijdens de pauze wordt koffie en thee gratis aangeboden. U bent van harte welkom op onze aanstaande repetitieavond om vrijblijvend kennis te maken en met ons te zingen.